Teksten her er hentet fra VisitRjukan sin side om slik er du en ansvarlig gjest, vi har gjort noen endringer, men det er ikke mange.

Slik er du en ansvarlig gjest

Velkommen til Tinn, et område med flotte fjell, levende bygder, den koselige arkitekttegnede byen Rjukan med kulturhistorie i verdensklasse. Vi ønsker at du skal få den beste opplevelsen når du besøker oss. Om du følger disse enkle anbefalingene, vil du også bidra til å bevare og styrke lokalsamfunnet vårt.

1. Ta vare på kultur og tradisjon.

Besøk og litt kjent med verdensarven om kulturminnene, men opptre slik at det ikke blir skade på gjenstander eller naturen rundt. Gode tips til opplevelser fra lokale verter. Respektert privat eiendom.

2. Spis og handle lokalt.

Støtt lokalsamfunnet ved å handle lokalt.
Mange av våre serveringssteder tilbyr lokalprodusert og/eller hjemmelaget mat og drikke.

3. Vis respekt for husdyr og vilt.

Nyt synet av beitedyr og ville dyr, men gjør dette på god avstand for å unngå å påføre de unødig stress.
Vi anmoder om å følge regler om båndtvang for hunder.

4. Gå trygt i fjellet.

Været skifter raskt – sjekk yr.no. før du drar ut. Ta med ekstra klær og mat, selv på en kort tur. Ta med kart og kompass. Sjekk varsom.no for skredfare om vinteren.

5. Bidra til sporløs ferdsel.

Nyt naturen og bidra til at alle får samme fine opplevelse. Følg stiene og unngå at nye blir dannet. Ikke bygg nye varder. Du kan plukke bær, sopp og planter for eget bruk.
Husk å kjøpe fiskekort om du vil fiske.

6. Ta ansvar for eget avfall.

Du finner ingen avfallsbøtte i naturen. Så ta alt med hjem igjen eller til nærmeste avfallspunkt. Bruk minst mulig emballasje og engangsservise.
Fjern hundelort og legg aldri igjen hundeposer i naturen.

7. Bruk etablerte toaletter.

Hvis det ikke er et toalett i nærheten, finn et egnet sted og skjul alt med stein eller mose. Unngå bruk av våtservietter da de brytes sakte ned.

8. Vis grill- og bålvett.

Bruk etablerte bålplasser, ikke engangsgrill.
I perioden 15. april til 15. september er det generelt bålforbud.

9. Vær en hensynsfull bilist.

Veiene i vårt område er ofte smale og svingete. Hold siden din og slipp andre forbi der det er mulig. Kjøring til fjells på vinteren krever gode vinterdekk og/eller kjetting. Tre av våre veier inn til kommunen er vinterstengte, sjekk på forhånd om veien du velger er åpen før avreise.

Loading...