Gaustatoppen – Norges vakreste fjell

Gaustatoppen sin topp, 1883 meter over havet, byr på en utsikt du sent vil glemme.
Fra Gaustatoppen har du faktisk Norges beste utsikt, hvor man faktisk ser mest av Norge i areal!

Avstand Sandviken Camping – Stavsro: 38km, ca 40 minutter med bil
Gange fra Stavsro – Gaustatoppen Turisthytte: 4,3km, ca 2 timers gange med pause hver vei.
Evn ta Gaustabanen en vei eller begge. Mange går opp og tar banen ned. Å gå ned den steinete veien, kan være belastende for knærne.

Spesielt om sommeren:
I høysesong anbefaler vi å ta shuttlebuss fra f eks Bygget eller Gaustablikk Høyfjellshotell. Husk at dersom man går opp fra parkeringsplassen på Stavsro og skal ta banen ned, må en beregne en 4 km gange tilbake til parkeringsplassen.
Det er ikke satt opp buss fra Sandviken Camping til Gaustatoppen, men ta kontakt med oss hvis det er interessant.

Bekledning: Uansett om det er sommer eller ikke, kan det være kaldt på toppen. Det er lurt å alltid ha med lue, skjerf, votter i sekken, samt bruke gode sko.

 Parkeringsplassen har ok toalettforhold, på toppen har man en kafe som tilbyr enkel servering, så å ha med noen godt i sekken er helt klart å anbefale! På en dag med god utsikt, og fint vær kan faktisk toppen være et sted man kan legge seg ned å slappe helt av! Nyte dagen og solen fra Gaustatoppen!

For vær og føreforhold, sjekk Gaustabanen sin facebook side.

 

isklatring i rjukan

Kontakt oss i dag!

Med kort vei til Rjukan og Hardangervidda, kan vi garantere deg en opplevelsesrik ferie hos oss. Uansett sommer eller vinter. Vi står klare for å gi deg en opplevelse du sent vil glemme. Med godt samarbeid med lokale guider, kan vi på forhånd skreddersy en ferie du sent vil glemme.