Turer med Sandviken som utgangspunkt

I hver ende av campingplassen er det turløyper. I campingens nordøstlige hjørne, kommer du til Øyan Turområde som tar deg bort til Austbygde sentrum med matbutikk, bakeri m.m. Gjør som japanerne og ta «et skogsbad», gå sakte og pust inn, lytt til fulgekvitter, eller hør snøen krammer seg under skoene om vinteren.

Ved innkjørselen til Sandviken, finnes det også turløyper som fører deg opp i skogen. Her er også et utgangspunkt for Pilegrimsvandringen mellom de hvite kirkene, samt turstien opp til Åseral Husmannsplass, og videre til Mobrannuten som er avbildet under.

Tidligere eiere av Sandviken hadde før en husmannsplass oppe i åsen. Her er et sagn om den sterke og tøffe Hans Åseral som man kan lese om der oppe. Det ble sådd bygg og korn i den solfylte åsen. På vei opp til Mobrannuten kan man se en brønn på høyre side, og litt lenger opp ser vi at det tidligere har vært en bro over Midtstråndbekken. Det er flere ting som tyder på at her har det bodd folk over lengre tid, og at dette var en kjent og større ferdselsvei.

Det er en rekke skogsbilveier oppe i åsen, med stier på kryss og tvers. Et eldorado for de som er sykkelinteresserte. Ta gjerne kontakt med oss, så kan vi koble deg sammen med en sykkelguide.