Turer med Sandviken som utgangspunkt

I hver ende av campingplassen er det turløyper. I campingens nordøstlige hjørne, kommer du til Øyan Turområde som tar deg bort til Austbygde sentrum med matbutikk, bakeri m.m. Gjør som japanerne og ta «et skogsbad», gå sakte og pust inn, lytt til fulgekvitter, eller hør snøen krammer seg under skoene om vinteren.

Ved innkjørselen til Sandviken, finnes det også turløyper som fører deg opp i skogen. Her er også et utgangspunkt for Pilegrimsvandringen mellom de hvite kirkene, samt turstien opp til Åseral Husmannsplass, og videre til Mobrannuten som er avbildet under.

Tidligere eiere av Sandviken hadde før en husmannsplass oppe i åsen. Her er et sagn om den sterke og tøffe Hans Åseral som man kan lese om der oppe. Det ble sådd bygg og korn i den solfylte åsen. På vei opp til Mobrannuten kan man se en brønn på høyre side, og litt lenger opp ser vi at det tidligere har vært en bro over Midtstråndbekken. Det er flere ting som tyder på at her har det bodd folk over lengre tid, og at dette var en kjent og større ferdselsvei.

Det er sunt å gå i skogen.

Skogen senker stresshormonet kortisol, man får økt selvfølelse, nærhet til vann eller elv gir positiv effekt på vår psyke, man får mye frisk luft!
Skogen styrker vårt immunforsvar.
Skogen gir ro til kropp og sjel.

 

Ingrid Wiens har laget PDF-er av de mest kjente og kjære turmulighetene. Her kan du lese om de selv:

turer Tinn-Austbygde – oversikt over alle turene ved Sandviken Camping: som perler på en snor

Gjuvhovd – En av perle av de sjeldne…

Lure Kulturminneområde – familievennlig tur med historieoppslag og den mektige Lurefossen!

Åseral – Morbrannuten – tur direkte fra Sandviken Camping

Trolltur – tur direkte fra Sandviken Camping, starter samme vei som opp til Åseral, men her kan du se mange troll som leker seg i skogen! En rundtur på 7,2km.

Øyan Friluftområde – tur direkte fra Sandviken Camping, unn deg et skogsbad, eller korteste vei til butikk, bakeri, gavebutikk m.m.

Røyslandsbergo – Badeplass i Atrå, naturlige sklier og rutsjer laget av naturen selv! En veldig magisk plass!

Vasreisa – Sandven – en tur langs elven Gøyst i Atrå, her kommer man ned til Sandven med flott badestrand og historier om folk som bodde her i Steinalderen!

Smakebit rundtur pilegrimstur – Det er laget en pilegrimstur mellom de hvite kirkene langs Tinnsjøen. Her er en smakebit.

 

Loading...